-Mere nærvær, mindre bureaukrati

-Ret til tolkning, hvis patienten ikke forstår lægens dansk

-Tandlæge betalt over skatten

Jeg mener, at der er alvorlig plads til forbedring i vores sundhedsvæsen. Vi skal have gjort op med alt bureaukratiet omkring sundhedspersonalets arbejde. Kontrol er godt til en vis grad, men tillid fungerer ofte også godt. Vi er nødt til at få flyttet sundhedspersonalets tid fra papirarbejde til patienterne.

Når vores ellers rigtigt dygtige sundhedspersonale har for travlt, sker der desværre fejl. Også fejl som ikke MÅ ske. I forbindelse med min egen ulykke, fik jeg nogle af disse fejl at mærke på egen krop. Efter at være blevet diagnosticeret med en brækket ryg, blev jeg iført et støttende korset og hjemsendt samme dag. Desværre blev min hjemkommune ikke adviseret, så der var ingen hjælp klar da jeg kom hjem. Faktisk endte jeg med at ligge i mit eget tis i to døgn, før en vagtlæge ”reddede” mig, ved at få mig indlagt, så to ambulanceførere måtte trække mig ud af min seng, efter at have givet mig hestebedøvelse. Jeg var i totalt smertehelvede og enhver form for stolthed var væk.

Efterfølgende kan jeg ikke lade være med at tænke, at det var godt at det var mig og ikke en svag ældre person uden netværk. Så kunne personen have ligget der længe. Denne form for fejl må ikke undgås og hvis patienter skal hjemsendes, bør sundhedspersonalet have sikret sig, at denne er i stand til at klare sig selv, alternativt skal hjælpen være klar ved hjemsendelse.

Det er vigtigt at patienten kan forstå lægen. Jeg undrer mig over at ikke dansktalende patienter har ret til tolk, men når en dansktalende patient ikke forstår lægen har vi ikke ret til tolk, men betragtes blot som besværlige.

Jeg ønsker tandlæge betalt over skatten, ligesom al anden lægehjælp er. Jeg mener at det vil højne folkesundheden på sigt og dermed på lang sigt blive billigere.

Se mere under socialpolitik.