-Synliggør problemet ved at indføre mærkning

-Gør afgiften skattepligtig

-Indsats for at sikre, at ligestilling bliver overholdt

Jeg mener, at det er skandaløst at vi i Danmark kan blive snøret til at bidrage til andre religioner, end den vi selv dyrker. Når jeg skriver dette under overskriften halalcertificering, så er det fordi det indtil videre primært er Islam der er udfordringen på dette punkt. For mig ville det være uden betydning, hvilken religion det drejede sig om.

Halal betyder godkendt og refererer til de kriterier som Koranen opsætter, for hvad en muslim må indtage eller anvende. Derfor kan man sige at halalcertificering er en garanti for, at produktet må anvendes af muslimer. Nogle mener at man skal afskaffe halal, men det er ikke muligt, da f.eks. et æble er halal = en muslim må gerne spise det. Derfor er der produkter som fra naturens side er halal.

Produkterne som virksomheder vælger at certificere, er mange: kød, bleer, babymad, rejser, chokolade, tandpasta, shampoo og meget andet. Ja man skulle tro at det var løgn, men selv Rotterdam Havn har været halalcertificeret.

De halalcertificerende virksomheder mener generelt ikke, at forbrugeren pålægges en merudgift pga. halalcertificeringen. Uanset hvordan man vender tingene er vi dog alle med til at betale, da certificeringsafgiften ikke beskattes. Ud over den økonomiske udfordring, er der også udfordringer omkring forskelsbehandling ved ansættelse, da visse roller kun kan varetages af muslimer.

Jeg er så dedikeret til denne sag, at jeg er formand for Landsforeningen Nonhalal. I landsforeningen kæmper vi for en lovpligtig mærkning, som sætter os alle i stand til at træffe et valg om vi vil støtte disse produkter eller ej, og dermed islamiske organisationer.

Se mere under udlændingepolitik og på www.nonhalal.dk

Se også diverse artikler under link.