Dyrevelfærd

-Stop rewilding

-Rimelige vilkår for avlere og landmænd

-Mere simple regler, så de er nemmere at overholde

Jeg mener, at der skal mere fokus på dyrevelfærd. Det er uacceptabelt, at et land som Danmark har pålagt landbruget en masse regler, med enorme udgifter til følge, for at fremme dyrevelfærden, når vi så samtidig accepterer rewilding. De eksempler vi har set, hvor rewilding medfører dyr der sulter ihjel, dyr med sår og skader der ikke behandles og mange andre grufulde ting, er fuldstændigt skandaløst. At man accepterer denne dyremishandling, som en del af rewilding er uværdigt af et land som Danmark. Dybest set er det statsautoriseret dyremishandling og det skal stoppe nu!

Vi skal passe på vore dyr, men vi skal også passe på vores landbrugserhverv. Danmark er traditionelt et landbrugsland, som er et af de lande i verden, som er længst fremme med teknologi og dyrevelfærd. Derfor giver det ingen mening at vi igen og igen hører venstrefløjspartier drøfte om vi skal producere mindre af den ene eller den anden slags kød.

Vi er så langt fremme med udviklingen, at vi udleder mindre CO2 end en række andre kødeksporterende lande. Derfor vil det kun øge udslippet på verdensplan, hvis vi nedsætter produktionen, for den vil bare blive overtaget af andre lande, hvor fokus ikke i samme grad er på dyrevelfærd og miljø.

Det er vigtigt at vi får arbejdet på at gøre regler om dyrehold mere simple. Jeg har selv som avler af geder, prøvet at rende ind i regler, som var så bøvlede og vanskelige, at det var nærmest umuligt at få rådgivning på området. Det må aldrig være nødvendigt med en juridisk eksamen, for at kunne holde sine dyr efter reglerne.

Vi har i den snart afsluttede regeringsperiode, oplevet at et helt erhverv blev slagtet, endda uden at lovhjemlen var på plads. Det har kostet Danmark milliarder af kroner. Dette er IKKE at udvise respekt for erhvervet. Jeg vil på det kraftigste tilråde, at vi får rejst en Rigsretssag og får gjort op med de ansvarlige. Husk dette når krydset skal sættes. Et kryds i rød blok er et kryds på at de ansvarlige klarer frisag.

Se mere under miljø og erhverv.